29/11/10

Η ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ

Με κατάνυξη, μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα θα εορταστεί και φέτος η μνήμη του Αποστόλου Ανδρέου στην Πάτρα. Από κάθε γωνιά της Ελλάδος με ευλάβεια έρχονται οι πιστοί για να προσευχηθούν στην χάρη του και να προσκυνήσουν την Τιμία Κάρα του Αγίου.
Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών

Την Παραμονή της Εορτής 29 Νοεμβρίου 2010 θα ψαλλεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.
Την ίδια μέρα στις 10 μ.μ. θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία.
Ανήμερα της Εορτής 30 Νοεμβρίου 2010 θα τελεστεί Όρθρος και Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Στις 10.45 θα Ψαλλεί η καθιερωμένη δοξολογία ενώ στις 11 π.μ. θα ξεκινήσει η Λιτανεία της Τιμίας Κάρας και της Ιεράς Εικόνος του Αποστόλου Ανδρέου στους δρόμους της Πάτρας.
Στην πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου ανταποκρίθηκαν οι εξής :
Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος, Κασιαριανής κ. Δανιήλ, Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, Ύδρας κ. Εφραίμ, Πειραώς κ. Σεραφείμ, Σερρών κ. Θεολόγος, Σύρου κ. Δωρόθεος, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος, Σπάρτης κ. Ευστάθιος, Ηλείας κ. Γερμανός, Μαντινείας κ. Αλέξανδρος, Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος και Αιτωλίας κ. Κοσμάς.
Τέλος ο σεπτός Ποιμενάρχης μας καλεί όλους τους Πιστούς να συμμετάσχουν στις Ιερές Ακολουθίες προς τιμήν του προστάτου, πολιούχου και εφόρου της Μητροπόλεως μας, Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου.